Sunday, December 13, 2009

Nuril Mustoffa Khalish


Salam untuk semua...

Rasenye dalam catatan dalam blog aku sebelum ni asyik cite pasal anak ku Amira je..dia tu anak sulong..mungkin hubungan kami lebih rapat kot..tapi ape kurangye dengan yg lain tu...kan?? Mungkin sebab amira a besar da jd macam kawanku..Sian Nuril..dia ae sebut gak..mama ni asyik kakak je..adik takde ke???(adik tu panggilan dia dr kecil smpai skrg..maklum dapat adik umur 6 tahun..dia pulak panggil adik dia baby syasya..)

Okay sambung cite pasal nuril..dia ni anak lelaki ku sorang je..anak no.2..yg tengah..manja banyak..next year dia tahun 2..cite pasal dia ni ialah berkenaan dengan sunat..tak habis2 cite pasal sunat.. Nak tahu sebab ape??sebelum ni janji ngan die nak sunat tahun ni..tapi sbb aku busy sangat nak exam so, postponed to the next yearlah..cakap ngan dia...dia okay je..

Nak dijadikan cerite..waktu aku baca blog si kak long anak sedareku tu (herneenazirlife) adalah dia cite pasal si kiki tu sepupu sepapat dia orang ni lah anak kaka aku bersunat..(memang patut sunat coz next year darjah 6) so, adela plak info kt comment tu about berkhatan..so aku pun trusla follow link tu..bace serba sedikit utk tmbah pengetahuan,..Nuril nampak..so dia apelagi asyik nak tengok je coz ade gambar "bebird" (bahasa nuril utk anu dia) yang sedang dipotong. Tapi gambar tu lukisan je..tapi memang real..lepas tgk gambar tu dia termenung and asyik tanye je kat aku..terpaksalah aku explin serba sedikit..baik da baca info tu kalo tak terpinga2 jugak aku nak jawab.. Tapi aku tetap yakinkan pd dia bahawa sunat tu tak sakit..'next year adik sunat tau'... so ok kate dia..sian plak aku tgk muke dia mcm pucat je...



1 comment:

♥Hernee Nazir♥ said...

sian uyil..dh kerayan tngok agknye..klau dh rmai2 nti sunat cnfirm die x tkut..

Salam Perkenalan kepada semua dan selamat datang ke blog yang kurang sempurna ini..Blogku ini bertujuan adalah untuk berkongsi bersama2 rakan bloggers yang berminat mendekorasi/menghias rumah berkonsepkan Inggeris..disamping catatan perkembangan tentang telatah manja anak2ku..Selamat mengenali keluarga Khalish dan silalah berkongsi idea, cadangan mahu pun teguran yang membina..agar setiap perkara yang kita lakukan akan memberi manfaat kepada kita semua Insyaallah..