Tuesday, January 19, 2010

Pinggan Lame Pemberian Kak Bibah..

Salam rindu wat kawan2 semua..lame tak n3..maklumla sibuk dengan tugasan sesi persekolahan 2010..Maklumlah tahun ni kena jadi guru kelas Year 6..Banyak sangat urusannya..Salah satunye urusan headcount yg tak akan habis2..rasenya sampai pencen kot..Nak tahu pasal headcount next n3 akan ku ceritakan..Terutama untuk para ibu yg anak2 mereka bersekolah mesti ambil tahulah sikit2 pasal headcount kat sekolah ni tentang perkembangan pelajaran anak2.. Insyaallah..

Untuk N3 kali ni nak syer kat kawan2 pasal pinggan lame pemberian kak bibah kawan seangkatan ku di sekolah..K Bib ni org Penang..Dia ni rajinlah jugak jenguk2 kt blog ku n kawan2. So..dia ade bnyk koleksi pinggan2 lame kepunyaan nenek nya di kg..Penang lah.. so cuti sekolah akhir tahun ari tu sempatlah dia rembatkan sikit kat aku ni..ok kawan2..syukur alhamdulillah..Murah rezeki kak bibah..Amin..

Sebelum tu, mintak bantuan rakan2 yg tahu nama bunga2 pada pinggan tu tolongla kongsi2 ilmu tu ya..TQ..

Layan..
a)...............

b)...............
c)........................

Tarikh pada gambar tu lupekan saje..

3 comments:

jan said...

umah nenek sy byk pinggan ni... :D

Chempaqa said...

salam knal..
saja nak bkongsi-ape yg saya taw jer
pic a tuh kami panggil wet roses cos ade embun diatas rosesnya-antara hot roses yg tersangattttttt lah susah nak dapat..kira carta no1 lah skrg..
pic b -kekwa pink
pic c-ros hitam dipanah petir(copy kata otai CMG)
pic d-semua org taw-kangkong..
p/s: kalu ade xtra pic a tuh-nak yer..hhiihhihih

Mama Khalish said...

To chempaqa: thanks so much coz share that informations..Insyaallah..kalo ade kite barter2 la ya..linda pun dapat kawan baik beri present birthday la kot..hehehe..

Salam Perkenalan kepada semua dan selamat datang ke blog yang kurang sempurna ini..Blogku ini bertujuan adalah untuk berkongsi bersama2 rakan bloggers yang berminat mendekorasi/menghias rumah berkonsepkan Inggeris..disamping catatan perkembangan tentang telatah manja anak2ku..Selamat mengenali keluarga Khalish dan silalah berkongsi idea, cadangan mahu pun teguran yang membina..agar setiap perkara yang kita lakukan akan memberi manfaat kepada kita semua Insyaallah..